Per l’unitat i la nova etapa del socialisme català

És una realitat que estem vivint uns temps històrics, no pas únicament per l’orientació que vol donar el govern de CiU centrant-se només en el procés sobiranista, per amagar la realitat del nostre país per la crisis, l’atur, les desigualtats socials, les retallades i la corrupció.
Aquestes noves situacions han fet que moltes organitzacions polítiques i d’altres tipus tinguin de replantejar les seves dinàmiques tant internes com externes, posant en crisi les estructures i posicionament històrics d’aquestes. El Psc també s’ha vist afectat per aquesta situació i ha de revisar els seus eixos fonamentals i estructurals per adequar-los a la realitat actual, sense perdre els seus objectius creacionals.
Les decisions col•lectives en el PSC ens han de portar a una regeneració que ens permeti interactuar amb la societat, donant resposta a les seves necessitats i reptes i que aquesta ens marca. El PSC te una estructura democràtica, revisable, però acordada i acceptada per tothom per la presa de decisions, via congressos, consells de diferent nivell, òrgans executius i d’altres vies de participació. Aquestes decisions preses a partir de la discussió conjunta de totes les persones que formem part del nostre partit, ha d’obligar a tots els i les nostres representants en tots els nivells on actuïn com a càrrecs del PSC. Especialment curosos han de ser els i les nostres responsables en aquells acords que han generat molta discussió entre les bases i aquells que fan referència als nostres acords electorals. La confiança en nosaltres dipositada com a representants socialistes, la transparència i la ètica personal i col•lectiva ens obliguen. Si hi ha alguna acció que hem de portar a terme per mandat de la nostra organització i entra en conflicte amb el nostre posicionament personal, hem d’optar per intentar adequar-lo a la nostra ètica i si no ho aconseguim hem d’abandonar aquell càrrec que fa que es derivi el mandat rebut.
La regeneració socialista profunda i integradora, ha de saber donar resposta als nostres principis organitzacionals, a la societat, a l’Estat, Nació i ciutat. I mai no pot ser utilitzada per fer gran l’escletxa entre les diferents animes del partit.
El debat intern, des de la pluralitat a de donar veu a totes les posicions i punts de vista dins de la nostra organització, fent que a partir d’aquest debat, es puguin prendre decisions participatives i que obliguin a totes les persones del PSC amb responsabilitats organitzatives, un cop aprovades de forma col•lectiva i democràtica.
La nova etapa del socialisme Català, oberta, pluralista i integradora en un projecte polític fort, cosit entre tots i totes dins de la nostra organització, tot escoltant a la societat catalana ha de ser servir també per la reconstrucció de l’esquerra social i progressista del nostre país.
El canvi vers la política de la transparència, cap la política del sentit, ha de marcar la intervenció de l’esquerra progressista i inclusiva en front a l’opacitat, al sense sentit, i el conservadorisme que ens avoca a un servilisme del govern vers els poders financers i corporatius, una gran desigualtat social, així com a la regressió i a la involució dels serveis púbics.
Per tot això he signat el manifest “decidim junts” que podeu llegir i si es del vostre interès signar a la plana http://www.decidimjunts.cat.

2 pensamientos en “Per l’unitat i la nova etapa del socialisme català

  1. Jo entenc que gent que porta molts anys al partit no l’abandoni quan el partit ha variat el seu posicionament d’uns anys ençà respecte algunes coses molt evidents. Entenc que intentin redreçar coses que per mi són molt bàsiques i coherents. Si fos el meu cas, jo deixaria el partit, però perquè n’estaria decepcionat.

    • Jo crec que totes les opinions son, en la seva gran majoria i mentre no facin mal a ningú, acceptables, la discrepància és enriquidora, pero quan s,arriba a una decisió col.legiada presa per majoria, cal acceptar i respectar la majoria. Si realment aquesta decisió va en contra del teu pensament i no hi ha reconciliació aleshores has de plegar dels càrrecs com a responsable que ocupes.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s