Barcelona és un potent transatlàntic, però sense lideratge i torça el rumb

trias(La dreta II part, El Govern de Barcelona)

Amb aquesta frase finalitzava l’interessant article “La Barcelona que Trias no lidera[i]” del historiador Joaquim Coll i defineix perfectament la situació generada pel govern de l’Alcalde Trias i del seu equip de CiU en poc més de 100 dies. Un període d’involució en el que no s’està treballant per a la millora de la ciutat ni de la seva gent, sinó que: es prioritzen els poders financers i econòmics, l’augment de la gestió privada i l’arraconament de la pública, es realitza una acció social des de la perspectiva de la caritat i la beneficència i un disseny de ciutat com a únic objectiu crear un aparador turístic, oblidant-se de la gent que hi viu a Barcelona.

La política del govern Trias es basa a grans trets en els següents eixos:

Evitar qualsevol acció que generi repercussió negativa en els mitjans de comunicació, malgrat sigui necessària. Fins i tot, deixant de fer o  fent, allò contrari al que es deia quan eren a l’oposició o en el seu programa electoral.

Delegació i submissió vers el president de la Generalitat, actuant de comparsa en les seves prioritats partidistes i de govern, fent de banc bo del Govern Català. Aquesta darrera tendència està obrint un forat de l’economia municipal cada vegada més accentuada i creixent (drenatge dels fons municipals al servei del govern Mas de més de 60 M€ per trimestre).

Viure de les rendes del govern socialista d’Hereu, aprofitant els projectes endegats en el seu mandat i que no vam finalitzar, mantenint els serveis existents, amb retallades, dedicant-se únicament a la gestió d’inèrcia a la baixa d’una bona marca heretada i una maquina municipal ben ajustada.

 Trias s’ha convertit en un alcalde absent, que en pocs casos ha destacat en la defensa o en l’acció, excepte en temes que l’afecten directament. Com ara, la batalla que està portant a terme contra la reforma de l’administració municipal del PP, per tal que no li retallin el seu sou, que passarà de 143.000€ anuals (109.000€ com alcalde i 34.000€ en dietes de l’Àrea Metropolitana) a cobrar 134.000€.

El suport incondicional al President Mas és un altre tret característic d’aquest govern de dretes, encara que vagi en contra dels interessos de Barcelona, pagant per exemple les despeses que s’han de cobrir des de la Generalitat de Catalunya com ara: equipaments propis, subvencions a altres Ajuntaments o els trams impagats pel Govern Convergent a Catalunya de les escoles bressol o beques menjador entre molts altres. En aquests moments s’han avançat més de 268 M€, incrementats en 116% en els darrers 6 mesos, i dels quals 132,7 M€ ja ha dit l’Alcalde Trias que seran molt difícils de recuperar. Si continuem així, Barcelona, l’única gran ciutat de l’Estat amb una economia sòlida deixarà de ser-ho, per convertir-se en una administració més governada per CiU amb un dèficit insuportable i que només podrà ser mantingut amb més i més retalles i menys serveis públics.

La manca de model de govern municipal per part de CiU reforçat per una manca de lideratge absolut de l’Alcalde Trias, una manifesta incompetència per generar consensos i una clara tendència vers l’incompliment dels pactes establerts (tant veïnals com polítics) fan que la nostra ciutat estigui en recessió i que no faci el que sempre ha sabut fer: afrontar de forma ferma, valenta i solucionar els problemes que l’afecten.

Barcelona ha deixat, en menys de dos anys, de ser el model de gran ciutat que era: aquella ciutat pro activa en donar resposta a les seves necessitats i reactiva en la solució dels seus problemes. L’actual govern de dretes ha cregut, que només amb la marca Barcelona i l’esforç de la ciutadania, hi havia prou per a generar sinergia i resultats, oblidant-se que per assolir aquestes fites cal dedicar esforços i temps, energies i recursos, inversió i compromís.

Barcelona és un gran transatlàntic que va sense rumb i en aquests moments no sap evitar els icebergs com ara: la crisi, l’atur, la caiguda de l’economia interior i l’especulació urbanística en aquesta navegació descontrolada cap l’illa d’Ítaca.

Només amb un lideratge clar, amb un direcció preconfigurada i clara per a la protecció i defensa dels interessos de la ciutadania per sobre dels interessos corporatius, partidistes o subordinats, podrem fer que la nostra ciutat torni a la velocitat de creuer a la que ens té acostumats.


[i]La Barcelona que Trias no lidera” Joaquim Coll, El Periódico 25 de març de 2013

Un pensamiento en “Barcelona és un potent transatlàntic, però sense lideratge i torça el rumb

  1. Pingback: “Oh Capità, el meu capità! Va acabar el nostre espantós viatge” podria ser el resum d’un pèssim mandat de l’alcalde Trias | Les Pomes de la Pomona

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s