Diari de Campanya Primàries Obertes i Ciutadanes Barcelona, el primer dia

La decisió d’en Jaume Collboni de renunciar a l’acta de diputat al Parlament crec que l’honora com persona i com càrrec polític i em fa sentir orgullós de formar part del PSC de Barcelona.

Aquesta decisió – ja ho ha dit ell-  és únicament personal, fruit de la reflexió que com a diputat la ciutadania li ha donat d’unes possibilitats i un sou per dedicar el 100% del seu temps a la feina al Parlament. Dedicar-se a unes primàries requereix un temps intensiu que fa que -per en Jaume- no sigui compatible amb la tasca de diputat .

Una decisió privada no ha de forçar, en principi, a cap canvi per a  Rocio Martinez-Sanpere també diputada ni a Laia Bonet que serà qui li pertoca cobrir la vacant causada per en Jaume al Parlament. Tampoc ha de significar cap decisió previsible al president del grup municipal i regidor Jordi Martí ni a l’actual Regidora Carmen Andrés. Tots i totes saben quin temps li requereix la seva tasca com a càrrec electe i el que han de dedicar a les primàries, i per tant si és compatible o no aquesta dualització.

Més enllà dels criteris polítics de partit o de les tendències, avui en dia podem dir que la forma de fer política esta canviat a millor, tot i que no totes les organitzacions polítiques o persones que es dediquen a la política estan encara entenent el canvi que els demana el poble.

Cal canviar moltes coses, ampliar la transparència de les organitzacions, pensar la forma de fer llistes dels partits per a les eleccions, dissenyar com es poden finançar les organitzacions polítiques… Però, avui per avui, el Partit dels Socialistes de Catalunya ha estat l’únic en impulsar unes primàries obertes a la ciutadania en una gran ciutat com ara a Barcelona, un procés ple de transparència i que es pot seguir a www.primariesobertes2015.cat.

En Jaume Collboni és amb Laia Bonet, Rocio Martinez-Sanpere, Carmen Andrés i Jordi Martí les primeres persones candidates a unes eleccions obertes a la ciutadania.

També crec que en Jaume Collboni serà el primer alcaldable escollir per la ciutadania a la ciutat de Barcelona, un alcaldable amb el que comença el canBi per tornar a donar color a Barcelona; per tornar a una Barcelona entre les grans capitals del món; en definitiva una Barcelona que tornarà a ser social, solidària, igualitària i de progrés.

Imagen

Amics i amigues,

Us vull anunciar que deixo de ser diputat al Parlament de Catalunya per dedicar-me 100% a Barcelona.

Les més de 8.000 persones que heu avalat en el procés de primàries demostreu que s’inicia un temps nou en la política, i que Barcelona vol ser la primera en liderar el canvi. Ara cal que els candidats i candidates que hem aconseguit els avals necessaris, expliquem què significa per a nosaltres aquest nou inici.

Per a mi la política és un mitjà per canviar la societat i no un fi en si mateixa. Ara tinc un compromís amb tots els barcelonins i barcelonines que també creieu que cal acabar amb la vella manera de fer política, aquella que es preocupa més per mantenir-se al càrrec que per pensar en la ciutat, aquella que parla de renovació sense baixar del cotxe oficial, aquella que converteix la política en una professió enlloc d’una passió per millorar la societat.

La coherència és fonamental en la trajectòria d’una persona, i sé que els canvis han de començar per un mateix per tal que siguin creïbles i reals. Per això he decidit deixar de ser diputat per dedicar-me a la ciutat que estimo i per complir el compromís amb els que confieu en què jo puc ser el proper alcalde de Barcelona. 

Des d’aquesta setmana em dedicaré 100% a Barcelona. I ho faré apostant per una política amb noves formes, pròxima, autèntica, rigorosa, sense por al risc i on la prioritat sigui Barcelona i la seva gent.

Vull contribuir a reconstruir una alternativa d’esquerres per Barcelona, compto amb tu.

 

Jaume Collboni

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s